TLjob
- jobunivers for teknikere, designere og konstruktører
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Aarhus Kommune

|
Østjylland
|
Indrykket 22-06-2022

Driftskoordinator (Facility Manager) hos Børn og Unge, Aarhus Kommune

Driftskoordinator (Hard FM) hos Børn og Unge, Aarhus Kommune

I Børn og Unges Planlægningsafdeling brænder vi for at skabe de bedste rammer for udvikling, leg og læring til Aarhus’ børn og unge. Vi har kommunens største bygningsportefølje med 360 daginstitutioner, 48 folkeskoler, tandklinikker og klubbygninger.

Vores bygninger danner rammen om Børn og Unges kerneopgave med pasning, undervisning og klubtilbud for børn og unge. Bygningsmassen udgør en stor værdi for de daglige brugere, udgør en betydelig andel af kommunens værdi i fast ejendom og både derfor og ud fra et klimahensyn skal vi sikre, at bygningerne følger med tiden og udgør de bedste rammer for vores børn og unge mange år frem.

Til at hjælpe med den opgave søger vi en driftskoordinator i en nyoprettet stilling – måske er det dig?

 

Rollen

Din rolle som driftskoordinator bliver at binde driftsområdets mange områder sammen for at sikre en høj og ensartet standard for bygningsdrift. Helt grundlæggende er opgaven at gøre de lokale tekniske serviceleder (det der i gamle dage hed pedeller) i stand til at udføre driftsopgaven lettere gennem adgang til viden, faglige kompetencer, netværk og egen bedste praksis på tværs af alle 48 tekniske serviceledere.

Driftsområdet i Aarhus Kommune er under forandring. Flere og flere opgaver er hen over de senere år blevet udliciteret på tværs af kommunen, flere IT-systemer er kommet til, bygningerne bliver mere teknisk komplicerede, lovgivning/praksis ændrer sig og forventningerne til sikker og professionel bygningsdrift er fortsat høje. Det kalder på en større støtte i koordinering på området.

 

Driftsområdet i Børn og Unge

Driftsområdet er i Børn og Unge delt på mange hænder. Du er derfor omgivet af mange gode og dygtige mennesker omkring opgaven, der alle har en part og en interesse i området: 

 • Ansvaret for drift og vedligehold af klimaskærm, tekniske installationer, byggetekniske netværk mm. ligger hos Team MBU hos vores søster-forvaltning Teknik og Miljø.
 • Kontraktholder for flere af soft-FM-services, som f.eks. rengøring og grønt/hvidt vedligehold er Borgmesterens Afdeling.
 • Ansvaret for centrale økonomiske puljer til f.eks. tilgængelighed, udbedring af arbejdsmiljøproblematikker og nybygning ligger hos Planlægning hos Børn og Unge.
 • Ansvaret for drift af klubber og pædagogisk ledet legepladser ligger hos de pædagogiske ledere
 • Ansvaret for drift af selvejende institutioner i lejede bygninger ligger ofte hos boligforeninger.
 • Ansvaret for decentrale økonomiske puljer og prioritering af indvendig drift ligger hos skoleledere og dagtilbudsledere.

Som driftskoordinator skal du have et overblik over aktørerne og deres ansvarsområder og et godt samarbejde med dem alle. Det er de gode samarbejder - koblet med din faglige forståelse af effektiv og systematisk bygningsdrift – der skal få de forskellige dele af organisationen til at spille sammen om opgaveløsningen.

 

Opgaven

Du er en succes i jobbet, hvis du i løbet af det første år har:

En synlig rolle i organisationen og er blevet et naturligt kontaktpunkt for tekniske serviceledere, når der er brug for hjælp til selvhjælp indenfor bygningsdrift. Det kan for eksempel være rådgivning i forbindelse med årshjul for driftsarbejdet, ombygning, ansøgning om byggetilladelser eller tilbudsindhentning.  

 • Etableret en velfungerende digital platform og netværk for udveksling af viden mellem tekniske serviceledere, der hjælper både erfarne og nye medarbejdere til lettere at kunne udføre deres kerneopgave.
 • Skabt synlige succeser for de tekniske serviceledere, der letter deres opgave; eksempelvis ved at skabe et økonomisk råderum.
 • Gennemført netværksmøder og opkvalificering på driftsområdet – f.eks. gennem oplæg om brandforebyggelse, myndighedsbehandling, forsikringer mv.
 • Gennemført 1-3 større driftsprojekter, hvor du får faglig ekspertise koblet med lokal viden. Et eksempel på et driftsprojekt kan være implementering af ladestandere til elbiler.

Som driftskoordinator skal du ikke gennemføre byggeprojekter eller overtage opgaver fra teknisk service, men organisere opgaven omkring bygningsservice og -drift, støtte den lokale tekniske serviceleders varetagelse af området, udrulle centralt opståede projekter (f.eks. etablering af el-ladestandere, affaldssortering i mange fraktioner etc.) til den decentrale serviceleders egen implementering, samt sikre viden tilbage (opad) i systemet.

 

Teamet 

I den nyoprettede stilling bliver du en del af vores Ejendomsteam / FM-team med 3 medarbejdere og en fleks-jobber. Teamets samlede opgave er, at:

 • sikre at vi får den aftalte kvalitet på rengøringsområdet, bygningsvedligehold, grønt og hvidt vedligehold, husleje og andre facility-områder.
 • sikre stabil drift hos skoler- og dagtilbud gennem løbende rådgivning.
 • vedligeholde en omfattende tegnings- og kapacitetsdatabase, som vi trækker på til at sikre viden om kapacitet og muligheder.
 • Indgå og følge op på lejekontrakter og samarbejdsaftaler.
 • fungere som bindeled mellem driftsorganisationens yderste led og op til politisk niveau.

Du får også et stærkt sammenspil med resten af afdelingen Planlægning, hvor du kommer til at trække på økonomi-medarbejdere, planlægningsressourcer og medarbejdere, der kan hjælpe med at sætte drift på dagsordenen.

 

Om dig…

 • Vi tror du har en faglig baggrund som ingeniør, maskinmester eller en anden teknisk baggrund.
 • Det er en fordel, hvis du kommer med erfaring fra at være driftskoordinator/-leder fra en større organisation med en stor bygningsportefølje.
 • Det er en fordel, hvis du har erfaring med optimering af bygningsdrift og porteføljestyring.
 • Du skal være udadvendt og trives som uformel leder, der kan skabe motivation og opbakning om din rolle og opgave, selvom du ikke har det formelle lederskab.

 

Løn og ansættelse

Der er tale om en fuldtidsstilling. Løn aftales i henhold til forhandling med den relevante faglige organisation.

Vi håber, du kan starte 1. september eller 1. oktober 2022. 

 

Hvis du vil vide mere

.. er du velkommen til at kontakte kontorchef Anne Marie Due Schmidt på telefon 2835 2600 eller Malene Mark Krogsgaard, Facility Manager, på telefon 4185 8110. Send gerne en sms, hvorefter Anne Marie/Malene ringer dig op.
 
  
Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

 
Leder- og medarbejderroller
I vedlagte link finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement
 
 

 

 


Du må meget gerne skrive i din ansøgning, at du så jobbet på tljob.dk
Virksomhedsinformation
Aarhus Kommune
Grøndalsvej 2
8260 Viby J
Tlf:
28352600
Kontaktperson
 
Adresse:
8260 Viby J
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
22-06-2022
Udløber:
08-08-2022
Kviknummer:
LJA-83748102
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Konstruktion og projektering mv.
Beliggenhed