TLjob
- jobunivers for teknikere, designere og konstruktører
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Energistyrelsen

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 19-11-2021

Eksperter i energieffektivisering i industri til dansk myndighedssamarbejde med bl.a. Vietnam

Har du erfaring med energieffektivisering i industrien, og har du lyst til at arbejde med internationalt samarbejde inden for energisektoren og grøn omstilling?

Vi tilbyder Der er nu to spændende stillinger, hvor du får mulighed for, at arbejde med energieffektiviseringer i industrien med hovedfokus på vores myndighedssamarbejde med Vietnam. Vi søger nye kolleger, fordi vi udvider vores program med de vietnamesiske myndigheder. Derfor søger vi både en erfaren profil, der kan bringe relevante danske erfaringer med energieffektivisering i industrien i spil, og en profil som kan være nyuddannet eller have nogle års erfaring fra relevante stillinger. Begge stillinger giver dig mulighed for:

  • at bringe din ekspertise om energieffektiviseringer i spil i myndighedssamarbejdet med bl.a. Vietnam
  • et særdeles spændende og varieret arbejde i et internationalt orienteret miljø med andre myndigheder, danske ambassader, udsendte energirådgivere, danske virksomheder, m.fl.
  • at arbejde med projektledelse
  • at sætte dit præg på global, grøn omstilling med udgangspunkt i danske erfaringer
Din daglige arbejdsplads vil være i Energistyrelsen i København, men vores arbejde består også af rejser til vores partnerlande. Det er vores erfaring, at de gode resultater opnås i et fortroligt og tæt samarbejde med partnerne.

Om dig Der vil blive lagt vægt på, at du kan formidle komplekse problemstillinger i en international kontekst og har sans for implementering af grønne energiløsninger under forskellige rammebetingelser i de pågældende samarbejdslande.

Du har et solidt kendskab til energieffektivitet og energiintensiv industri, samt dansk regulering og politik. Du er stærk inden for dit faglige område, og har blik for økonomiske, tekniske og politiske facetter i forbindelse med energieffektivitet i forskellige sektorer inden for industrien i både ind- og udland.

Vi forventer, at du:
  • har en relevant, videregående uddannelse såsom ingeniør (energiingeniør, maskiningeniør eller tilsvarende), eller anden relevant videregående uddannelse
  • har solidt kendskab til energisyn på virksomheder/industri, energiledelse, ISO50001, industrielle processer, energiteknologier og -systemer med fokus på energieffektivisering og vedvarende energi, fleksible energisystemer mv.
  • har international erfaring, herunder eksempelvis inden for støtteprogrammer, institutionel analyse, organisationsudvikling og kapacitetsopbygning, politisk økonomi og interessentanalyser.
Det er en fordel, men ikke et krav, at du har erfaring med dansk energipolitik, reguleringsmæssige rammebetingelser og virkemidler, som understøtter energieffektivitet inden for industri herunder etablering af Best Practices Platforme.

Om os I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. I hele styrelsen er vi knap 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs mere om vores internationale samarbejder her.

Bliv en del af Center for Global rådgivning

I flere af vores partnerlande samarbejder vi om, at nedbringe udledningen af CO2 gennem energieffektiviseringer. De danske erfaringer med regulering og støtteordninger målrettet energiintensiv industri, såsom frivillige aftaleordninger, energisyn og energiledelse, er meget efterspurgte.

Vi søger to kandidater til arbejdet med energieffektivitet i industrien bl.a. til vores program i Vietnam, hvor du kommer til at arbejde med partnere både på nationalt og provinsielt niveau. Du får også mulighed for, at blive tilknyttet et af vores andre samarbejdslande – det kunne eksempelvis være Indonesien, der også har fokus på energieffektivisering inden for energiintensiv industri.

Vi er et center på ca. 80 medarbejdere, der samarbejder på energiområdet med 19 partnerlande. I alle partnerskaberne har vi fokus på grøn omstilling, vi arbejder med længerevarende programmer af fem års varighed, som i realiteten ofte bliver forlænget – vi har haft et succesrigt myndighedssamarbejde med Vietnam siden 2013.

Danske erfaringer med energieffektivitet efterspørges i stigende grad som en del af vores myndighedssamarbejde, herunder er områder som industri særligt i fokus, da mange af vores partnere identificerer store energieffektiviseringspotentialer netop her.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten. Den konkrete indplacering er afhængig af erfaring og kompetencer.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Anton Beck på tlf. 29 62 39 96, kontorchef Elsebeth Søndergaard Krone på tlf. 51 67 43 63 eller kontorchef Ole Emmik Sørensen på tlf. +45 25 37 56 76.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgning Der ansøges via www.ens/job. Benyt funktionen ”Søg stillingen” på stillingsopslaget. Den motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være os i hænde senest søndag 5. december 2021.

Samtaler forventes afholdt i uge 49 og 50.


Du må meget gerne skrive i din ansøgning, at du så jobbet på tljob.dk
Virksomhedsinformation
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Tlf:
33923855
Kontaktperson
 
Tlf:
25375676
Adresse:
1577 København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
19-11-2021
Udløber:
05-12-2021
Kviknummer:
LJA-82977495
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Installation, energi og miljø
Beliggenhed