TLjob
- jobunivers for teknikere, designere og konstruktører
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Energistyrelsen

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 08-07-2021

Modellering og scenariearbejde til internationalt myndighedssamarbejde i Afrika

Vil du arbejde med langsigtet energiplanlægning i Etiopien og gøre en konkret forskel for den fremtidige udvikling af energisystemet? Her er din mulighed for at sætte dit præg på global, grøn omstilling med udgangspunkt i danske erfaringer i et tæt samarbejde med vores afrikanske partnerlande.

Om jobbet Energistyrelsen har siden 2017 samarbejdet med Etiopien om en grøn udbygning af deres elsystem. Det seneste år har vi haft fokus på modellering og langsigtet energiplanlægning og allerede nu, er vi inviteret helt ind i maskinrummet af de etiopiske myndigheder. Vi er blevet bedt om at hjælpe det etiopiske energiministerium med at lave den næste ti-års plan for udviklingen af deres energisystem.

Arbejdet med modellering vil derfor være drevet af en stor efterspørgsel efter konkret viden og erfaring. Til at overføre denne viden har vi brug for eksperter i modellering og scenarier.

Vi søger en kandidat med kompetencer inden for en række områder i modellering. Det kunne eksempelvis være; energimodeller, efterspørgselsfremskrivninger, elnetsanalyser (fx PSS/E), eller scenarieanalyser i en regional kontekst. Med vandkraft som den dominerende energikilde vil kendskab til modellering med vandkraftværker og kaskadevirkning være en fordel – samt erfaring med systemer med stigende mængder af vind.

Du kommer til at arbejde direkte med vores partnere i energiministeriet og det statsejede elselskab. Udover Etiopien vil du blive tilknyttet et eller to andre partnerlande, hvor du vil arbejde med rådgivnings- og formidlingsopgaver på myndighedsniveau. Det kunne eksempelvis være Egypten eller Sydafrika. Du får med andre ord mulighed for, at arbejde med udvikling af energisystemer i udviklingslande.

Vi tilbyder:

  • Et særdeles spændende og varieret arbejde i et internationalt miljø i samarbejde med andre landes myndigheder, danske ambassader og virksomheder m.fl.
  • Stor bredde i arbejdsopgaver, som er efterspurgt blandt vores samarbejdspartnere
  • Et stærkt fokus på at understøtte grøn transition på både kort og langt sigt i et højt fagligt og professionelt niveau.
Det er ikke en forudsætning at kunne begås sig på dansk, for at komme i betragtning, derfor modtager vi også gerne ansøgninger på engelsk. Det er dog en forudsætning at besidde viljen og lysten til hurtigt at tillære sig dansk under ansættelsen. Energistyrelsen tilbyder den fornødne danskundervisning.

Bliv en del af Center for Global rådgivning Vi er et center på knap 80 medarbejdere, der samarbejder pt. med 16 partnerlande på energiområdet. De 16 partnerlande står tilsammen for mere end 60 pct. af den globale udledning af drivhusgasser. I alle partnerskaberne har vi fokus på grøn omstilling af energisystemet mod øget andel af vedvarende energi - vores indsats er et vigtigt element i regeringens grønne ambitioner.

Om dig Der vil blive lagt vægt på, at du har interesse og flair for internationalt samarbejde,
at du kan formidle komplekse problemstillinger i en international kontekst og har indgående kendskab til modeller og analyser af det samlede energisystem. Vi forventer bl.a. at du har:

  • en relevant, videregående teknisk/økonomisk uddannelse og erfaring med projektledelse
  • erfaring med håndtering af teknologidata, udvikling af scenarier samt med modeller
  • gode formidlingsevner både i skrift og tale, herunder gode engelskkundskaber, samt
  • gode samarbejdsevner og evner til at indgå i tværfagligt samarbejde - også med eksterne samarbejdsparter hvor erfaring med tværkulturelt samarbejde vil være en fordel - ligesom du er indstillet på en del rejseaktivitet.
Om os I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er knap 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs mere om vores internationale samarbejder her.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet vil være i København.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef, Ole Emmik Sørensen på telefon: 2537 5676, kontorchef, Anton Beck på telefon: 2962 3996 eller kontorchef, Elsebeth Søndergaard Krone på telefon: 5167 4363.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgning Du søger via www.ens/job. Benyt funktionen ”Søg stillingen” på stillingsopslaget.

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest tirsdag 10. august 2021. Samtaler forventes afholdt i uge 32-34.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.


Du må meget gerne skrive i din ansøgning, at du så jobbet på tljob.dk
Virksomhedsinformation
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Tlf:
29623996
Kontaktperson
 
Tlf:
25375676
Adresse:
1577 København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
08-07-2021
Udløber:
10-08-2021
Kviknummer:
LJA-82362846
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Installation, energi og miljø
Beliggenhed